Het Siemens serviceteam van Windpark Westermeerwind houdt in samenwerking met de KNRM (koninklijke Nederlandse reddingmaatschapij) op zaterdagmiddag 15 oktober een uitgebreide veiligheidsoefening in het Windpark Westermeerwind op het IJsselmeer. Drie teams zullen om beurten met een zogeheten crew transfer vessel uitvaren en bij de windturbines elk een noodscenario doorlopen. Observatieteams van Siemens, Westermeerwind en Falck Safety Services noteren nauwgezet de kwaliteit van de uitvoering, waarna terug aan land een uitgebreide evaluatie plaatsvindt. De oefening zal in samenwerking met de KNRM reddingstations van Urk en Lemmer worden uitgevoerd.

Windpark Westermeerwind en Siemens hebben veiligheid hoog in het vaandel staan en streven naar een ‘Zero Harm Culture’. Uitgangspunt is dat alle werkgerelateerde incidenten en ongevallen te voorkomen zijn. Veiligheid staat bij alle activiteiten voorop, ongeacht de grootte van een project, druk van deadlines of eisen van klanten. Van alle medewerkers en managers wordt verwacht dat zij deze cultuur volledig onderschrijven en uitdragen in de dagelijkse praktijk.

Westermeerwind werd afgelopen juni officieel geopend door Minister Kamp. De 48 Siemens windturbines van het grootste nearshore windpark van Nederland wekken een hoeveelheid energie op die vergelijkbaar is met het verbruik van 160.000 huishoudens. Komende vijftien jaar voert Siemens het onderhoud uit vanuit zijn servicestation in Lemmer.