PARTICIPATIE

Het IJsselmeer en de Noordoostpolder vormen het uitzicht en het leefgebied van de inwoners van de gemeenten Noordoostpolder, Urk en voormalig Lemsterland. Daarom hebben de initiatiefnemers van Windpark Westermeerwind in een vroeg stadium besloten dat hun windpark in het IJsselmeer een windpark voor en door de hele polder moest worden.

Aandelenfonds en Leningenfonds Windpark Westermeerwind
Vanaf 15 november 2018 konden inwoners uit de gemeente Noordoostpolder, Urk en voormalig Lemsterland deelnemen via een Aandelenfonds en/of een Leningenfonds. Het eerste Leningenfonds is in maart 2024 succesvol afgerond. Alle deelnemers hebben hun investering teruggestort gekregen en hebben de beloofde rente van 6% ontvangen over een periode van vijf jaar. Meer informatie »

Vanaf maandag 6 mei kunt u opnieuw meedoen met een investering. Dit keer via het aankopen van obligaties. Heeft u interesse? Meer informatie vindt u op www.gavoordewind.nl

Sponsoring Windpark Westermeerwind
Sinds 2013 sponsort Windpark Westermeerwind het Vliegerfestival en de Duurzaamheidsalliantie Noordoostpolder. Meer informatie »

Windfonds Windpark Noordoostpolder:
jaarlijks €10.000 voor 5 omliggende dorpen

Als het hele Windpark Noordoostpolder (Westermeerwind, NOP Agrowind en Zuidwester) in gebruik is, ontvangen de dorpen Creil, Espel, Rutten, Tollebeek en Nagele een jaarlijks Windfonds van €10.000,-.

Daarnaast vergoedt Windpark NOP Agrowind de energierekening van bewoners die direct naast de windturbines van NOP Agrowind aan de Westermeerdijk en Noordermeerdijk wonen.

Polder aan het woord
Bewoners en ondernemers raken gewend aan het windpark en zien steeds meer de noodzaak van duurzame energie in. Het Informatiecentrum IIBeaufort wordt goed bezocht. Bekijk de meningen in de documentaire van New Energy TV »

gfw-20150919-295-6016x4016