POLDER AAN HET WOORD

Urk ziet ook voordelen in windpark Westermeerwind
Goed nieuws voor iedereen die windenergie een warm hart toedraagt. Windpark Westermeerwind krijgt steeds meer acceptatie in de omgeving. Nog steeds is niet iedereen blij met de windmolens rond Urk, maar de reacties zijn een stuk positiever, en de locale economie vaart er wel bij.
New Energy TV ging op onderzoek uit.

Bewoners in de Noordoostpolder raken gewend aan het windpark. Al vindt niet iedereen het mooi, over het algemeen ziet men wel steeds meer het nut van duurzame energie in. Lokale ondernemers merken dat Windpark Westermeerwind zorgt voor extra werk en omzet. Lokale horecaondernemers merken dat er toeristen uit binnen- en buitenland langskomen om het windpark te bekijken.

Windpark Westermeerwind zoekt ook actief naar samenwerking met lokale bedrijven tijdens de bouw maar ook tijdens de onderhoudsfase.

informatiecentrum2
informatiecentrum

In Nagele is sinds oktober 2015 het Informatiecentrum 11Beaufort gevestigd. Ook daar merkt men dat er grote belangstelling is om meer te weten te komen over windenergie en de windparken te bekijken. Zo komen er scholen, inwoners uit de omgeving, gemeenteraden en bedrijfsbezoeken uit het hele land. Voor gemeente Noordoostpolder biedt het windpark een manier om zich te onderscheiden en te laten zien op welke manier windenergie op een mooie wijze is in te passen in het landschap. Ook biedt het hen de mogelijkheid om een alternatief te laten zien voor bijvoorbeeld schaliegas. (www.11beaufort.nl)