De voorbereidingen voor de bouw van het windpark zijn in volle gang en de installatie op het water is gestart. Op woensdag 9 september is de eerste rotor op de al eerdere geplaatste toren geïnstalleerd.

De torens worden met een speciaal transportschip vanuit de Amsterdamse haven, over het IJsselmeer, direct naar de bouwlocatie langs de dijken van de Noordoostpolder gebracht. Na het plaatsen van de torendelen en de gondel wordt de rotor geplaatst. De complete rotoren zijn voorgemonteerd in Oude Zeug, in de buurt van Medemblik. Ze worden daarna compleet over water vervoerd naar het windpark. Het geheel wordt vervolgens op locatie geïnstalleerd.

Siemens zet tweede kraanschip in voor installatie windturbines Westermeerwind
Voor installatie van de turbines wordt medio oktober een tweede kraanschip ingezet. Met een tweede kraanschip ontstaat meer flexibiliteit tijdens de installatie en kan bijvoorbeeld beter worden ingespeeld op een mogelijke achterstand als gevolg van slecht weer. Omdat de complete rotoren een diameter hebben van meer dan 100 meter is het bij slecht weer met veel wind niet mogelijk om deze op de gondels te monteren.

gfw-20150909-316