Bezoek de Open Dag van Windpark Westermeerwind

op 18 juni van 10.00 tot 16.00 uur

Schrijf je in voor een gratis vaartocht naar Windpark Westermeerwind vanaf Urk
Boek een gratis vaartocht met de Zuiderzee via www.westermeerwind.nl. De Zuiderzee vertrekt om 9.30 uur, 11.45 uur en 14.00 uur vanaf Urk en is 90 minuten later weer terug in de haven. Onderweg kun je een film bekijken over de ontwikkeling en bouw van het windpark en uiteraard de windturbines van dichtbij bekijken! Er zijn gidsen van Westermeerwind aanwezig om al je vragen te beantwoorden.

Momenteel zijn de vaartochten volledig geboekt. Mochten er kaarten terugkomen, dan kun je deze via onderstaande knop alsnog boeken.

Je vindt de Zuiderzee in de haven van Urk aan de Burgemeester J. Schipperkade.

Reserveer hier »

Informatiecentrum 11Beaufort in Nagele gratis toegankelijk
Windpark Westermeerwind is onderdeel van Windpark Noordoostpolder, met in totaal 86 windturbines in het water en op het land. Informatiecentrum 11Beaufort is het experience centrum van Windpark Noordoostpolder. Windpark Westermeerwind maakt het mogelijk dat 11Beaufort alleen op 18 juni gratis toegankelijk is tussen 10.00 en 16.00 uur. Kom met het hele gezin langs om de windenergie van dit windpark te beleven: kom meer te weten, ervaar de wind en wek zelf windenergie op!

Informatiecentrum 11Beaufort is gevestigd aan de Domineesweg 11 in Nagele.

Beleef Windpark Westermeerwind langs de Westermeerdijk in Espel
Op 18 juni wordt er een informatiemarkt opgebouwd langs de Westermeerdijk (nabij kruising Westermeerweg/Ankerpad, Espel). U kunt met eigen ogen zien hoe dit windpark tot stand gekomen is. Medewerkers van Westermeerwind en hoofdaannemer Siemens vertellen u graag meer over hun bijzondere werkzaamheden tijdens de bouw en de onderhoudsperiode. Om 14.00 uur is er een indrukwekkende demonstratie van de KNRM. Ook voor kinderen is er van alles te doen: windquiz, vliegeren, springkussen, spelletjes etc.

Deze informatiemarkt wordt opgebouwd langs de Westermeerdijk, nabij kruising Westermeerweg/Ankerpad. Bekijk hier de route en volg de routeaanduiding ter plaatse.