School Experience 11Beaufort voor de winnende groepen 7/8.
20160615-_CA26144

Wethouder Poppe heeft vandaag samen met Tjitte de Groot en Pieter Meulendijks, de initiatiefnemers van windpark Westermeerwind, de winnende inzendingen voor de tekenwedstrijd ‘Windkracht & Water’ geselecteerd. Zij mogen met hun groep naar 11Beaufort. Westermeerwind is een windpark voor en door de polder en daarom hechten wij waarde aan educatie en betrekken van de jeugd.

Tekenwedstrijd ‘Windkracht & Water’
Deelnemende docenten hebben hun groepen 7 (of 6/7/8) gevraagd hun creatieve visie op het thema ‘Windkracht & Water’ weer te geven. Wethouder Poppe: “Wat ontzettend leuk om te zien hoe creatief en positief kinderen met dit thema aan de slag gaan. De meest originele inzendingen zijn binnengekomen; van schilderijen, tot collages en maquettes.” De 10 winnende groepen komen uit Urk, de Noordoostpolder en voormalig Lemsterland. Zij winnen voor hun groep een bezoek aan 11Beaufort incl. het busvervoer en zelf ook nog een bouwpakket van een windmolen.

De School Experience van 11Beaufort
Voor scholen is 11Beaufort een leuke combinatie van het beleven én leren over duurzame energie. Naast een interactieve les over Westermeerwind ervaren de leerlingen wat windkracht is en hoe je zelf energie kunt opwekken. Westermeerwind biedt een complete excursie incl. transport en toer langs Windpark Noordoostpolder.

Winnaars ontvangen prijs op Open Dag Westermeerwind zaterdag 18 juni
Zaterdag a.s. om 15.00 uur ontvangen de leerlingen hun prijzen uit handen van wethouder Poppe op de informatiemarkt van Westermeerwind langs de Westermeerdijk in Espel. Alle inzendingen worden hier tentoongesteld.
Bezoekers kunnen met eigen ogen zien hoe dit windpark tot stand gekomen is. Medewerkers van Westermeerwind en Siemens vertellen meer over hun bijzondere werkzaamheden tijdens de bouw en de onderhoudsperiode. Om 14.00 uur is er een indrukwekkende demonstratie van de KNRM. Ook voor kinderen is er van alles te doen en te winnen: windquiz, vliegeren, springkussen, spelletjes etc. Zie www.westermeerwind.nl

20160615-_CA26153Over Windpark Westermeerwind
Meer dan 20 jaar lang werkten akkerbouwers Tjitte de Groot en Pieter Meulendijks aan hun droom. Vanaf het begin besloten beide initiatiefnemers dat het een windpark voor en door de hele polder moest worden. Ongeveer een jaar nadat het park operationeel is, kunnen inwoners en agrariërs uit de Noordoostpolder, Urk en voormalig Lemsterland deelnemen via obligaties of aandelen. Daarnaast steunt het windpark duurzame initiatieven in haar omgeving en hecht zij waarde aan educatie en het betrekken van de jeugd.   

Westermeerwind wordt gebouwd in het water van het IJsselmeer langs de dijken van de Noordoostpolder. Het is het grootste nearshore windpark van ons land en bestaat uit 48 windturbines van 3 MW – verdeeld over twee rijen langs de Westermeerdijk en een langs de Noordermeerdijk – en een transformatorstation op het land. Het windpark produceert voldoende windstroom vergelijkbaar met het verbruik van zo’n 160.000 huishoudens. Zie: westermeerwind.nl
Westermeerwind maakt deel uit van Windpark Noordoostpolder met 86 windturbines in het water en op het land, langs de dijken van het IJsselmeer. Zie: www.windparknoordoostpolder.nl
Westermeerwind heeft de bouwbegeleiding en de bedrijfsvoering van Windpark Westermeerwind uitbesteed aan Ventolines uit Emmeloord. Siemens bouwt als hoofdaannemer het Windpark Westermeerwind en zal het windpark onderhouden voor een periode van minimaal vijftien jaar. De stroom wordt afgenomen door Eneco.