test

Begin maart start de bouw van het windpark Westermeerwind in het IJsselmeer. Westermeerwind en hoofdaannemer Siemens organiseren op donderdag 19 februari 2015 een informatieavond in De Koningshof op Urk. Doel van de avond is om de bewoners van de gemeenten Noordoostpolder, Urk en De Friese Meren en andere belangstellenden te informeren over de bouw van het windpark. Urk is gekozen als thuisbasis voor de bouw van windpark Westermeerwind en inmiddels vinden de eerste activiteiten al plaats in de haven van Urk.

De bezoekers van de informatieavond krijgen antwoorden op vragen als: hoe gaat het park gebouwd worden, waar en wanneer vinden de activiteiten plaats en wat zou u hiervan kunnen merken?

Informatie en aanmelden
Locatie: De Koningshof Party & Events, Staartweg 20, Urk
Datum en tijd: donderdag 19 februari 2015; aanvang 19.30 uur.

Windpark Westermeerwind
Windpark Westermeerwind wordt gebouwd in het water van het IJsselmeer langs de dijken van de Noordoostpolder. Het zal bestaan uit 48 windturbines van 3 MW – verdeeld over twee rijen langs de Westermeerdijk en een langs de Noordermeerdijk – en een transformatorstation op het land. Windpark Westermeerwind is onderdeel van Windpark Noordoostpolder. Zie: www.windparknoordoostpolder.nl

Siemens bouwt als hoofdaannemer het windpark Westermeerwind en zal het windpark onderhouden voor een periode van minimaal vijftien jaar. Verschillende Nederlandse bedrijven werken als onderaannemer mee aan het project, waaronder Van Oord en Mammoet voor de funderingen en de installatie van de windturbines en VBMS  (VolkerWessels Boskalis Marine Solutions) voor de bekabeling naar het transformatorstation.