Burgemeester Arie Aalberts van de gemeente Friese Meren heeft in Lemmer de nieuwe Siemens servicelocatie voor windparken geopend. Siemens zet de locatie in Lemmer (behorend tot de gemeente Friese Meren) in als centraal punt voor de coördinatie van het onderhoud aan windturbines in ons land. Lemmer wordt niet alleen thuisbasis voor het onderhoud gedurende 15 jaar aan Windpark Westermeerwind in het IJsselmeer, maar ook voor het onderhoud aan windparken op land.

“Deze nieuwe servicelocatie van Siemens is een langjarige impuls voor de werkgelegenheid. Niet alleen direct voor de mensen die hier de komende vijftien jaar gaan werken, maar ook indirect voor toeleverende bedrijven”, aldus burgemeester Aalberts tijdens de opening. “Momenteel werkt hier vanuit Lemmer al een twintigtal mensen, waarvan het merendeel afkomstig is uit de regio”.

“Siemens heeft voor Lemmer als thuisbasis gekozen vanwege de goede faciliteiten en bereikbaarheid, de gunstige ligging direct aan het IJsselmeer, de lokale voorzieningen, de goede samenwerking met de eigenaar van de locatie en de mogelijkheid voor eventuele uitbreiding”, aldus David Molenaar, directeur Siemens Wind Power. In de industriehaven in Lemmer is een pand gehuurd, waarin een kantoor en een opslagruimte voor onderdelen zijn gevestigd. Tevens is een onderhoudsschip, een zogenaamd crew transfer vessel (CTV), afgemeerd in jachthaven De Punt voor het onderhoud aan Windpark Westermeerwind.

ONDERHOUDSSCHIP-SIEMENS-LEMMER